Kies verstandig, koop minder

Als Slow Fashion Stylist geef ik je graag 5 tips om je garderobe duurzaam te maken:

  1. 1. Bepaal je lichaamsvorm en kleurtype       
  2. Stem de pasvorm en kleur van je kleding af op wat bij jou past. Laagjes maken je langer en goud staat beter dan zilver als je huid een warme ondertoon heeft. Koop geen kleding die niet bij je past, ook al is het trendy. Het blijft dan ongebruikt in de kast liggen.
  3. 2. Kies je stijl
  4. Welke kledingstukken zitten lekker, wat draag je het liefst? Zoek naar overeenkomsten in je successen en miskopen en leer welke kledingstukken je wel of juist niet meer moet kopen.
  5. 3. Investeer
  6. Koop minder, maar investeer in de kledingstukken die je wel koopt. Wees bereid meer uit te geven aan duurzaam geproduceerde kleding die echt bij je past. Met dure kleding ben je vaak blijer en draag je langer. Dat komt omdat je goed hebt nagedacht voordat je het dure item kocht. Je was veeleisender dan bij de aanschaf van goedkope kleding, je kiest stukken die écht goed bij je passen.
  7. 4. Winkel duurzaam
  8. Let op het materiaal waar kleding van is gemaakt en op de arbeidsomstandigheden bij de productie. Kies voor kleding met een onafhankelijk keurmerk.
  9. 5. Zorg goed voor je kleding
  10. Haal vlekken snel uit je kleding. Was het daarnaast op lage temperaturen en sla de droger over. Daar blijft je kleding langer mooi van. Bovendien bespaar je heel veel energie. Beter voor het milieu dus!

Het kan zomaar zijn dat je de tips graag eerst in de praktijk wil leren van een specialist. Daarom heb ik op 1 februari 2018 een workshop Duurzaam Combineren georganiseerd. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die duurzamer en eerlijker 2018 in wil gaan. Meld je nu aan: http://www.vanessapilloni.nl/workshop-duurzaam-combineren of https://www.facebook.com/events/320612318442195/

Stuur mij de nieuwsbrief. Ik blijf graag op de hoogte van Fair Fashion