Trendy voor de dag komen?Er wordt tegenwoordig heel wat tweedehandskleding aangeboden. Typ het woord “tweedehands” maar eens in op Google en je krijgt een gigantisch aanbod van online winkels. Het nadeel is dat je de kleding niet kan zien en niet kan passen. Dus mocht je een mooi item tweedehands willen kopen, controleer dan of je het item kan terugsturen indien nodig.
 
Laatst ben ik in verschillende tweedehands winkels geweest die er prachtig uit zien, zowel van binnen als van buiten. De mensen die er komen zijn van verschillende leeftijden, rangen en standen. De mensen die er werken zijn vriendelijk en geduldig. Het viel me op dat ze ook aan “sale” doen. Dat er op de items ook nog korting zit. Ideaal!
 
Aangezien er steeds minder nieuwe kleding gekocht wordt, zie je dat steeds meer winkels over gaan op een combinatie van nieuw en tweedehands kleding. Mocht je in zo'n winkel zijn, kijk maar eens of je het nieuwe van tweedehands kunt onderscheiden. Het scheelt tientallen euro's. Ook vindt je er vaak rekken met merkkleding, ideaal als je graag merken draagt maar er niet zoveel aan wil uitgeven.
 
Er zijn zoveel voordelen aan tweedehands kleding. Je koopt altijd iets unieks. Het item dat je koopt is er vaak maar in 1 maat of 1 stuk. Het scheelt bergen met geld maar het allerbelangrijkste: het is duurzaam.
 
Duurzame kleding voorkomt misstanden in kledingfabrieken, dierenleed, grote milieuschade en enorme bergen afval. Denk niet dat jij er in je eentje geen invloed op hebt, dat heb je namelijk wel. Alle beetjes helpen. Verbeter de wereld, begin bij tweedehands kleding.
 
Op zaterdag 31 maart aanstaande organiseer ik in Eindhoven een Fair Fashion Ruil Event. Heb je het idee dat je kast vol hangt met kleding en je er net niet in hebt hangen wat je nodig hebt? Ben je ook voor een duurzamere manier van kleding aanschaffen? Dan is dit event voor jou! Ga voor meer informatie naar: www.vanessapilloni.nl/fair-fashion-ruil-event
 
Met duurzame groet,
 
Fair Fashion Stylist Vanessa Pilloni

Lees meer

E-book om je eigen duurzame stijl te ontwikkelen

Kleding heeft verschillende functies. Voor de een betekent kleding niet meer dan het warmhouden van het lichaam, maar voor veel mensen is kleding het uitdragen van je identiteit aan de buitenwereld.

Lees meer

Anders kopen

Kopen, veel kleding kopen. Velen van ons kunnen niet zonder. Eerlijk? Ik ook niet. Of eigenlijk: ik KON niet zonder.

Lees meer

5 tips voor een duurzame garderobe

Heb jij maar weinig ruimte in je kledingkast en haat je het ook om ’s ochtends al vroeg na te moeten denken over wat je aan moet? Misschien ben je een minimalist en wil je minder spullen en dus ook minder kleding? Of ben je het type dat over elke hanger drie kledingstukken heeft hangen en niet meer ziet wat ze heeft? Klinkt dit bekend?

Lees meer

Kies verstandig, koop minder

Wist je dat 75% van de Nederlandse vrouwen maandelijks een miskoop doet? Dat zijn miljoenen kledingstukken die ongedragen in de kast blijven hangen. Slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Lees meer

Hoe duurzaam is jouw kledingkast?

Hoe zit het met de kleding uit jouw kast? De meeste kleren in Nederlandse winkels worden gemaakt in lagelonenlanden zoals Bangladesh, Laos, Cambodja, Pakistan en Sri Lanka. Arbeiders werken er in ateliers, fabrieken of thuis. In deze industrie werken vooral vrouwen die werkweken van zo’n 75 uur maken. Blijf jij bijdragen aan de fast fashion industrie of maak je duurzame keuzes?

Lees meer

Stuur mij de nieuwsbrief. Ik blijf graag op de hoogte van Fair Fashion